Članek
MUSICA CREATIVA 2023

Izola, 20.–26. avgust 2023

Objavljeno Apr 14, 2023

42. poletni festival mladinske godbene kulture

vrhunski mentorji, odlični koncerti in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni

Izola, 20.–26. avgust 2023

1. rok za oddajo prijave: 20. junij 2023 - promocijska članarina
2. rok za oddajo prijave: 20. julij 2023 - redna članarina


KONCERTI:

četrtek, 24. avgust 2023, Izola
petek, 25. avgust 2023, Izola
sobota, 26. avgust 2023, Portorož

ORKESTRA:

Sodelovanje na Musici creativi je namenjeno za glasbenike, ki igrajo na pihalih, trobilih in tolkalih, prostor pa se najde tudi za godalce in klaviaturiste. Starost udeležencev je med 9 in 29 let.

Sodelujete lahko v Pihalnem orkestru Musica creativa ali v Slovenskem mladinskem pihalnem orkestru.

PIHALNI ORKESTER MUSICA CREATIVA, dirigent Miran Šumečnik
https://www.youtube.com/watch?v=u0ppySz2mOQ

Pihalni orkester Musica creativa izvaja koncertne skladbe zabavnejšega karakterja, zato je članstvo v njem namenjeno udeležencem, ki v svojih godbah igrajo
- skladbe za pihalne orkestre težavnostnih stopenj 1-4
- so stari med 9-16 let

SLOVENSKI MLADINSKI PIHALNI ORKESTER, dirigent Gregor Kovačič
https://www.youtube.com/watch?v=-zRVAphG_1I

Slovenski mladinski pihalni orkester izvaja koncertne skladbe višjih težavnosti, zato je članstvo v njem namenjeno mladim, ki v svojih godbah igrajo
- skladbe za pihalne orkestre težavnostnih stopenj 4-6
- so stari med 13-29 let

PROGRAM:
Orkestrska igra
Komorna igra
Master inštrumentalne urice
Psihološke priprave na nastope
Igre, kvizi, zunanji gostje,………..

PRIJAVA IN ČLANARINA:

Prijava je možna le prek e-prijavnice, ki jo najdete na tej povezavi: PRIJAVNICA

Pred prijavo se obvezno dogovorite oz. odločite o plačniku članarine v orkestru in plačniku bivanja (predhodno si zagotovite tudi vse potrebne podatke, ki so nujni za vnos v prijavo) – naknadna sprememba ni mogoča!


Učenci glasbenih šol, ki niso članice ZSG, za uveljavitev nižje cene v prijavo obvezno pripnite potrdilo o vpisu v glasbeno šolo v .pdf ali .jpg obliki. Naknadno pošiljanje ni mogoče in se boste tabora lahko udeležili le po ceni za nečlane.

Članarina za prijave do 20. 6. 2023 znaša 200,00 € na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2023 znaša 240,00 € na osebo.


Za učence glasbenih šol, ki niso članice ZSG
Članarina za prijave do 20. 6. 2023 znaša 180,00 € na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2023 znaša 215,00 € na osebo.

Pogoj je predložitev potrdila glasbene šole, ki ga je ob potrebno pripeti potrdilo o vpisu v glasbeno šolo v .jpg ali .pdf obliki.

Za člane ZSG
Članarina za prijave do 20. 6. 2023 znaša 150,00 € na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2023 znaša 180,00 € na osebo.

Vsak 4. član posameznega prijavitelja ima še dodatnih 20% popusta na članarino.

Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo ali so učenci glasbene šole, ki je članica ZSG, in so vpisani v register ZSG ter katerih matična godba ali glasbena šola članica ima do ZSG poravnane vse obveznosti. Vpis mora biti opravljen do dneva oddaje prijave na tabor. V nasprotnem primeru se zaračuna cena za nečlane.
_________________________________________________________________________________________________________________

Po plačilu članarine oziroma najkasneje po izteku drugega prijavnega roka boste udeleženci po e-pošti prejelipodrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

BIVANJE (prenočišče in prehrana):

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem domu SŠ Izola, kjer so na voljo tudi trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 40,00 € na dan in plačilo turistične takse.

Če želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo v primeru pravočasne prijave oz. do zasedbe mest (!) poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča.

PLAČILO ČLANARINE IN BIVANJA

Po prijavi oz. najkasneje po zaključku določenega prijavnega roka boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine v orkestru, ki ga izstavi Zveza slovenskih godb.
Račun za bivanje v dijaškem domu pa vam pošlje Dijaški dom Izola.
Rok za plačilo računov bo navedeno na računu.

Članarina se v primeru odjave vrne le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

Opozorilo: V primeru nepravočasnega plačila članarine ZSG ne jamči več za možnost sodelovanja v želenem pihalnem orkestru, niti za organizacijo bivanja ter prehrane. Udeleženci bodo morali v tem primeru za bivanje in prehrano poskrbeti sami.

Društva in podjetja, ki boste bivanje za udeležence plačevala preko naročilnic, pošljete naročilnico najkasneje en teden pred začetkom bivanja na naslov:

Dijaški dom Srednje šole Izola
Ulica Prekomorskih brigad 7
6310 Izola
+386 (0)5 66 21 720

DODATNE INFORMACIJE:

Vida Ferfila, : 064 185 219, e-pošta: info@zsg.si
Daniel Leskovic, : 01 24 10 532, e-pošta: daniel.leskovic@jskd.siVse informacije in prijavnica v elektronski obliki so dostopni tudi na naslednjih povezavah:
Facebook profil – Zveza slovenskih godb in Musica creativa
www.zsg.si
www.jskd.si
www.musicacreativa.si

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

#zsg #Slovenija #slovenskegodbe #musicacreativa #musicacreativasi #orkester #godba #kultura #Zabava #Ajdovščina #ankaran #apače #beltinci #Benedikt #BistricaObSotli #Bled #Bloke #Bohinj #Borovnica #Bovec #Braslovče #Brda #Brezovica #Brežice #Cankova #Celje #CerkljeNaGorenjskem #cerknica #Cerkno #Cerkvenjak #Cirkulane #Črenšovci #ČrnaNaKoroškem #Črnomelj #Destrnik #divača #Dobje #Dobrepolje #Dobrna #DobrovaPolhovGradec #Dobrovnik #DolpriLjubljani #DolenjskeToplice #Domžale #Dornava #Dravograd #Duplek #GorenjaVasPoljane #Gorišnica #Gorje #GornjaRadgona #GornjiGrad #GornjiPetrovci #Grad #Grosuplje #Hajdina #Hodoš #Horjul #HočeSlivnica #Hrastnik #HrpeljeKozina #Idrija #Ig #IlirskaBistrica #IvančnaGorica #izola #jesenice #Jezersko #Juršinci #Kamnik #KanalObSoči #Kidričevo #Kobarid #Kobilje #Komen #komenda #Koper #KostanjevicaNaKrki #Kostel #Kozje #Kočevje #Kranj #KranjskaGora #Križevci #Krško #Kungota #Kuzma #Laško #lenart #lendava #Litija #Ljubno #Ljutomer #LogDragomer #Logatec #LovrencNaPohorju #LoškaDolina #LoškiPotok #Lukovica #Luče #Majšperk #Makole #Maribor #Markovci #Medvode #mengeš #Metlika #Mežica #MiklavžNaDravskemPolju #MirenKostanjevica #Mirna #MirnaPeč #Mislinja #MokronogTrebelno #MoravskeToplice #Moravče #Mozirje #MurskaSobota #Muta #Naklo #nazarje #NovaGorica #Novomesto #Odranci #Oplotnica #Ormož #Osilnica #Pesnica #piran #Pivka #podlehnik #Podvelka #Podčetrtek #Poljčane #polzela #Postojna #Prebold #Preddvor #prevalje #Ptuj #Puconci #Radenci #Radeče #RadljeObDravi #Radovljica #RavneNaKoroškem #Razkrižje #RačeFram #RenčeVogrsko #RečicaObSavinji #Ribnica #RibnicaNaPohorju #Rogatec #RogaškaSlatina #Rogašovci #Ruše #SelnicaObDravi #Semič #Sevnica #Sežana #SlovenjGradec #SlovenskaBistrica #slovenskekonjice #Sodražica #Solčava #SrediščeObDravi #Starše #Straža #SvetaAna #SvetaTrojicaVSlovenskihGoricah #SvetiAndražVSlovenskihGoricah #SvetiJurijObŠčavnici #SvetiJurijVSlovenskihGoricah #SvetiTomaž #Šalovci #ŠempeterVrtojba #šentilj #Šentjernej #šentjur #Šentrupert #Šenčur #Škocjan #ŠkofjaLoka #Škofljica #ŠmarjepriJelšah #ŠmarješkeToplice #ŠmartnoobPaki #ŠmartnoPriLitiji #Šoštanj #štore #Tabor #Tišina #Tolmin #Trbovlje #Trebnje #TrnovskaVas #Trzin #tržič #Turnišče #Velenje #VelikaPolana #VelikeLašče #Veržej #Videm #vipava #Vitanje #Vodice #vojnik #Vransko #Vrhnika #Vuzenica #ZagorjeObSavi #Zavrč #zreče #Žalec #Železniki #Žetale #Žiri #Žirovnica #Žužemberk