Zdaj se predvaja
zveza.slovenskih.godb
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
JAVNI RAZPIS ZA DELOVNO MESTO DIRIGENTA (m/ž) Kulturno društvo Pihalni orkester Brda objavlja razpis za dirigenta, rok prijave do vključno 31. 1. 2023

50 plodovitih let, od leta 1972 se ekipa trmastih Brik in Bricev trudi razvijati in ohranjati godbeniško tradicijo v Brdih. Pihalni orkester Brda povezuje vse generacije, od otrok do starostnikov. Če se lahko tako izrazimo, smo več kot orkester, smo ekipa, ki jo druži nepopisno veselje do glasbe in zavest, da smo del briške glasbene zgodbe. V letu 2022 smo zaokrožili tudi prelomni jubilej, pol stoletja delovanja našega orkestra. Z velikim veseljem in ponosom lahko trdimo, da je mešanica generacij motor našega orkestra. Preudarnost in modrost starejših na eni strani, na drugi pa mladostna energija in zagon mladih. Trenutno je v orkestru aktivnih približno 30 članov. Pohvalimo se lahko tudi z osnovano Godbeniško šolo, ki skrbi za glasbeni podmladek. 

Naš orkester je dejaven na področju Brd in izven občinskih meja. Takšni nastopi pripomorejo k naši prepoznavnosti in nas bogatijo z novimi poznanstvi in izkušnjami. Kar pa je najpomembneje, okrepijo vezi in povežejo člane. Vsako leto sami organiziramo in izpeljemo dva koncerta (maj, december). Zadnja leta na Božično - novoletni koncert v goste povabimo tudi priznanega slovenskega pevca. 

Vaje potekajo dvakrat tedensko ob torkih in petkih med 20. in 22. uro, v našem godbeniškem domu Osminka, na Dobrovem. Po potrebi pa pred pomembnejšimi nastopi izpeljemo tudi intenzivni delovni vikend, včasih doma, včasih pa v gosteh. 

Od kandidata pričakujemo: 

·         ustrezano glasbeno izobrazbo (vsaj srednja glasbena šola);

·         izkušnje z vodenjem orkestrov ali podobnih glasbenih sestavov;

·         vestnost, zanesljivost, prilagodljivost in dobre pedagoške sposobnosti; 

·         vodstvene in organizacijske sposobnosti;

·         vizijo vodenja in razvoja orkestra;

·         muzikološka znanja in znanja iz instrumentacije. 

Naloge v sklopu dirigenta vključujejo:

·         strokovno vodenje in odgovornost do orkestra;

·         priprava, študij, izvedba programov za koncerte in druge nastope ter mesečna poročila o opravljenem strokovnem delu; 

·         sodelovanje z upravnim odborom pri pripravi programa in njihovi izvedbi;

·         pripravljenost do dodatnih izobraževanj; 

·         izvedba vaj in nastopov korakanja; 

·         izvedba intenzivnih in sekcijskih vaj (vikend). 

Prijavnica naj vsebuje: 

·         življenjepis; 

·         kratko vizijo vodenja in razvoja orkestra vključno s primeri skladb, ki bi jih orkester izvajal v tekočem letu;

·         vsa potrebna dokazila. 

Kandidate vabimo, da pisne prijave s kratkim življenjepisom, dokazili o izobrazbi, vizija vodenja in razvoja orkestra ter kontaktnimi podatki pošljejo do vključno 31. 1. 2023 na elektronski naslov orkester.brda@gmail.com z navedbo »javni razpis - dirigent« ali priporočeno na naslov: KD Pihalni orkester Brda, Trg 25. maja 2, 5212 Dobrovo v Brdih. 

K prijavi lepo vabimo vse zainteresirane kandidate, tudi tiste, katere delo dirigenta zanima in so pripravljeni na dolgoročno sodelovanje z nami, a z delom še ne bi uspeli nastopiti takoj (od sredine februarja dalje). 

Upravni odbor orkestra bo seznam primernih kandidatov preučil in jih povabil na razgovor. Kandidate bomo povabili tudi na praktični preizkus vaje z orkestrom po predhodnem dogovoru. 

Ob pozitivni oceni upravnega odbora bo kandidat postal dirigent Pihalnega orkestra Brda. Kandidat bo sklenil pogodbo za določen čas z možnostjo podaljšanja in z odpovednim rokom šestih mesecev. Delo dirigenta nastopi takoj. 

Neizbrani kandidati bodo v roku 8 dni po odločitvi pisno obveščeni. 

Za vse morebitne dodatne informacije in vprašanja v zvezi z razpisom vam je na voljo predsednica društva Mateja Drnovšček, 041 840 993.

Slike članka
Zadnje objave
MUSICA CREATIVA 2024, 43. poletni festival mladinske godbene kulture
32. ZBOR ZVEZE SLOVENSKIH GODB
16. FESTIVAL VETERANSKIH GODB SLOVENIJE
ZAKLJUČEK LETA VINKA ŠTRUCLA
Mednarodno tekmovanje mladinskih pihalnih okestrov CISM
Najbolj obiskano
1
MUSICA CREATIVA 2024, 43. poletni festival mladinske godbene kulture
2
16. FESTIVAL VETERANSKIH GODB SLOVENIJE
3
RAZPIS ZA NOVEGA DIRIGENTA KD PIHALNI ORKESTER LOGATEC
4
BEGEJ FEST 2024 XIII MEDNARODNO TEKMOVANJE GODB, KONFERENCA IN SEMINAR ZA DIRIGENTE 14.-16.06.2024 - Zrenjanin, Srbija
5
ZAKLJUČEK LETA VINKA ŠTRUCLA