Članek
JAVNI RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA – MESTNA GODBA KAMNIK

Kamnik, 4.7.2022

Objavljeno Jul 04, 2022

Mestna godba Kamnik, s svojo več kot 174-letno godbeniško tradicijo oblikuje glasbeno kulturo na Kamniškem. Prav tako sodi med razpoznavnejše godbe v Sloveniji in uspešno promovira godbeništvo tako v domovini kot izven njenih meja. Pravzaprav pa si ne znamo predstavljati večjih in manjših dogodkov v občini, kjer ne bi zaslišali zvoke instrumentov kamniških godbenikov, pa najsi bo občinski praznik, dnevi narodnih noš, proslave in spominske slovesnosti kot tudi manjši nastopi, kjerkoli nas povabijo. Vsako leto pripravimo tudi 2 večja koncerta, s katerim navdušujemo kamniško publiko. V svojih vrstah združujemo okoli 40 članov vseh starosti, ki jim je skupna ena stvar - ljubezen do glasbe, druženja in skupnega muziciranja. Godbeniki in godbenice se lahko pohvalimo s številnimi priznanji in pohvalami tako doma kot v tujini. Smo dobitniki treh zlatih plaket z državnih tekmovanj Zveze slovenskih godb.

Zadnjih šestnajst let godbo vodi dirigent Martin Dukarič, močno pa so jo s svojim dirigiranjem zaznamovali in oblikovali: Franci Lipičnik, Rok Spruk, Emil Spruk, Pegan Leander, Ernest Kvartič,…

Od kandidata pričakujemo:

- ustrezno glasbeno izobrazbo (uspešno končana akademija za glasbo)

- izkušnje z vodenjem orkestrov ali drugih glasbenih sestavov

- vodstvene in organizacijske sposobnosti

- vizijo vodenja in nadaljnega razvoja orkestra

- poznavanje literature za pihalne orkestre

 

Naloge v sklopu dela dirigenta vključujejo:

- vodenje skupnih vaj in sekcijskih vaj orkestra

- vodenje orkestra na nastopih in prireditvah,

- načrtovanje in usklajevanje organizacijskih, strokovno tehničnih in pomožnih del

 

Kandidati ob prijavi priložijo vso potrebno dokumentacijo: kratek življenjepis, kratko vizijo vodenja in razvoja orkestra in kratek projektni načrt za prihajajočo sezono.

Kandidati naj poleg vseh dokazil priložijo tudi kratek seznam koračnic in koncertnih skladb (srednje zahtevna stopnja; težavnost 3), ki bi jih lahko orkester izvajal in predlog skladbe po lastnem izboru, ki jo bo izvajal na avdicijski vaji.

 

Rok za prijavo je do vključno četrtka, 1. septembra 2022.

Kandidati naj svojo prijavo z zadevo »Javni razpis – dirigent« pošljejo na e-naslov: godba.kamnik@gmail.com.

Izmed vseh prispelih prijav bosta izvršni odbor Mestne godbe Kamnik in strokovna komisija izbrala kandidate s katerimi bo opravljen krajši razgovor, obenem pa se bodo določili termini za avdicijske vaje.

Kandidati se bodo orkestru predstavili z delom na obvezni skladbi po izbiri izvršnega odbora in strokovne komisije ter skladbo po izbiri kandidata.

Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o sodelovanju, ki bo vključevala šestmesečno preizkusno obdobje.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na predsednika godbe Žiga Selka na telefonski številki: +386 31 795 532 ali na e-naslovu: godba.kamnik@gmail.com.