Zdaj se predvaja
zveza.slovenskih.godb
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
SLOVENIJA V SLAVONIJI VINKOVCI, 9.-11.9.2022

RAZPIS IN POVABILO DRUŠTVOM


Vinkovci, mestece ki leži ob reki Bosut, vsak september postane središče največje slavonske manifestacije – Vinkovačke jeseni! Vinkovačke jeseni so festival, ki v začetku jeseni gosti skoraj 10.000 nastopajočih udeležencev, število obiskovalcev ki si manifestacijo ogledajo, pa se vsako leto povzpne celo tja do 150.000. Gre za veliko, 10-dnevno praznovanje, ne samo tradicionalne folklore, temveč tradicionalne glasbe, plesov, hrane in pijače ter domače in umetne obrti. Vinkovci se v teh dneh pretvorijo v živi muzej, tekom festivala pa se množice obiskovalcev zbirajo na ulicah ter vsak dan od zgodnjega dopoldneva pa do poznih večernih ur uživajo v številnih aktivnostih, nastopih in koncertih. Seveda v času Vinkovačkih jeseni ne gre brez domačih dobrot, slavonskega kulena, domačih klobasic, slavonskega čobanca ter prave domače rakije, katere je moč zaznati in okusiti na številnih stojnicah. Z velikim ponosom, navdušenjem in častjo pa se v sklopu Vinkovačkih jeseni predstavlja tudi festival Slovenija v Slavoniji

POGOJI ZA SODELOVANJE NA FESTIVALU:
- Festival ‘’Slovenija v Slavoniji’’ je eden izmed festivalov, ki se odvijajo v okviru festivalov Slovenija v (Si.in) in je kot tak uvrščen v uradni program ene največjih kuturnih manifestacij v tem delu Evrope, Vinkovačke jeseni.

- Namen festivala je v čim boljši luči predstaviti Slovenijo in na kulturen način prikazati našo umetnost, navade in običaje. - K sodelovanju vabimo slovenske skupine, ki lahko s svojim programom sredi Slavonije pričarajo čarobno slovensko vzdušje in prikažejo delček naše bogate kulturne umetnosti. K sodelovanju ste vabljeni pihalni orkestri, pevski zbori, mažorete, folklorne skupine, plesne in glasbene skupine, ulična gledališča, kulinarična društva itd … ).

- Skupine morajo poslati prijavnico ter kratek opis delovanja z eno fotografijo najkasneje do 31.03.2022.

- V primeru prevelikega števila prijavljenih udeležencev, bo glavni selektor festivala odločitev o selekcioniranih skupinah sporočil najkasneje do 10.04.2022. Zaradi epidemioloških ukrepov in hotelskih kapacitet je število mest omejeno in bo pri izboru skupin poleg strokovne ocene veljala tudi časovnica oddanih prijav.

- Skupine morajo same poskrbeti za prevoz do Vinkovcev in nazaj.

- Starostne omejitve pri udeležencih ni.

- Natačnen program in spored nastopov bo oblikovan po prejemu vseh prijav in je odvisen od števila le-teh. Vsaka skupina mora imeti pripravljen cca 12-15 minutni program za 1 nastop na odru festivala Vinkovačke jeseni, v samem središču Vinkovcev.

Participacija za udeležbo na festivalu znaša 148€ na osebo

 V ceni je vključena:

- Celotna infrastruktura in vodenje festivala

- Nastanitev v Vinkovcih – 2 nočitvi na bazi polpenziona – zajtrk, večerja (Hotel Admiral, Slavonija, Gem, Hostel Plus, Villa Ljiljana, …) - turistična taksa

- spoznavni večer za vse slovenske udeležence

- Festivalska tabla in certifikat za udeležbo na festivalu

- Vsi ogledi po programu

- Licencirani lokalni turistični vodiči

- Slovenski koordinatorji programa in njihovo podpora pred in med festivalom

- obisk mestnega muzeja Vinkovci pod strokovnim vodstvom

- Obisk ‘’Memorialnog centra domovinskog rata’’ pod strokovnim vodstvom

- obhod starih znamenitih Iločkih vinskih kleti (Iločki podrumi) in degustacija vina

- ogled Đakova in znamenite Đakovačke katedrale

- rezervacija in organizacija izleta - prijavnina in potrebna infrastruktura za nastope (oder, ozvočenje, osvetlitev,…)

- oglaševanje festivala (radio in TV oglaševanje, oglaševanje dogodka preko FB strani Festivali Slovenija v ter Vinkovačke jeseni ...)

- spominek za vsako skupin

 

Priloženo prijavnico pošljite najkasneje do 31.03.2022 na e-mail naslov: festivalisi.in2022@gmail.com. Do 15.04.2022 bo potrebno na organizatorjev TRR nakazati avans oz. rezervacijo v višini 300€/skupino, ki bo v primeru opravičenih razlogov zaradi morebitne ponovne višje sile v obliki epidemije, skupinam v celoti povrnjen. Ker se zavedamo, da so potovanja v preteklih 2 letih zaradi epidemije Covid-19 postala precej negotova, se preostanek poravna ob prihodu. Vse dodatne informacije in podatke za plačilo prejmete v INFORMATORJU 2, katerega lahko selekcionirane skupine pričakujete po zaključenih prijavah v prvi polovici aprila. Za kakršnekoli informacije in dodatna vprašanja smo Vam seveda z veseljem na voljo na administracijski točki v Sloveniji (Tadeja Rozman, 041 288 298) ali na email naslovu festivalisi.in2022@gmail.com. Po končanih prijavah bo potekal tudi informativni sestanek za predstavnike društev, kjer se boste lahko seznanili z ostalimi podrobnostmi festivala, dobili odgovore na morebitna vprašanja, se dogovorili o možnosti skupnega potovanja s katero od drugih skupin in podobno ...

V želji po srečanju Vas prijazno in lepo pozdravljamo

Slike članka
Zadnje objave
41. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB NA KONCERTNI IN 2. TEŽAVNOSTNI STOPNJI TER NASTOP NA ODPRTI STOPNJI
14. FESTIVAL VETERANSKIH GODB SLOVENIJE
26. TEKMOVANJE GODB SLOVENIJE V ZABAVNEM PROGRAMU ZA POKAL VINKA ŠTRUCLA - 2022
JAVNI RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA – MESTNA GODBA KAMNIK
SEMINAR ZA POZAVNO
Najbolj obiskano
1
14. FESTIVAL VETERANSKIH GODB SLOVENIJE
2
41. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB NA KONCERTNI IN 2. TEŽAVNOSTNI STOPNJI TER NASTOP NA ODPRTI STOPNJI
3
MUSICA CREATIVA 2022
4
14. FESTIVAL VETERANSKIH GODB SLOVENIJE
5
SEMINAR ZA POZAVNO