Članek
SLOVENIJA V SLAVONIJI

VINKOVCI, 9.-11.9.2022

Objavljeno Mar 02, 2022

RAZPIS IN POVABILO DRUŠTVOM


Vinkovci, mestece ki leži ob reki Bosut, vsak september postane središče največje slavonske manifestacije – Vinkovačke jeseni! Vinkovačke jeseni so festival, ki v začetku jeseni gosti skoraj 10.000 nastopajočih udeležencev, število obiskovalcev ki si manifestacijo ogledajo, pa se vsako leto povzpne celo tja do 150.000. Gre za veliko, 10-dnevno praznovanje, ne samo tradicionalne folklore, temveč tradicionalne glasbe, plesov, hrane in pijače ter domače in umetne obrti. Vinkovci se v teh dneh pretvorijo v živi muzej, tekom festivala pa se množice obiskovalcev zbirajo na ulicah ter vsak dan od zgodnjega dopoldneva pa do poznih večernih ur uživajo v številnih aktivnostih, nastopih in koncertih. Seveda v času Vinkovačkih jeseni ne gre brez domačih dobrot, slavonskega kulena, domačih klobasic, slavonskega čobanca ter prave domače rakije, katere je moč zaznati in okusiti na številnih stojnicah. Z velikim ponosom, navdušenjem in častjo pa se v sklopu Vinkovačkih jeseni predstavlja tudi festival Slovenija v Slavoniji

POGOJI ZA SODELOVANJE NA FESTIVALU:
- Festival ‘’Slovenija v Slavoniji’’ je eden izmed festivalov, ki se odvijajo v okviru festivalov Slovenija v (Si.in) in je kot tak uvrščen v uradni program ene največjih kuturnih manifestacij v tem delu Evrope, Vinkovačke jeseni.

- Namen festivala je v čim boljši luči predstaviti Slovenijo in na kulturen način prikazati našo umetnost, navade in običaje. - K sodelovanju vabimo slovenske skupine, ki lahko s svojim programom sredi Slavonije pričarajo čarobno slovensko vzdušje in prikažejo delček naše bogate kulturne umetnosti. K sodelovanju ste vabljeni pihalni orkestri, pevski zbori, mažorete, folklorne skupine, plesne in glasbene skupine, ulična gledališča, kulinarična društva itd … ).

- Skupine morajo poslati prijavnico ter kratek opis delovanja z eno fotografijo najkasneje do 31.03.2022.

- V primeru prevelikega števila prijavljenih udeležencev, bo glavni selektor festivala odločitev o selekcioniranih skupinah sporočil najkasneje do 10.04.2022. Zaradi epidemioloških ukrepov in hotelskih kapacitet je število mest omejeno in bo pri izboru skupin poleg strokovne ocene veljala tudi časovnica oddanih prijav.

- Skupine morajo same poskrbeti za prevoz do Vinkovcev in nazaj.

- Starostne omejitve pri udeležencih ni.

- Natačnen program in spored nastopov bo oblikovan po prejemu vseh prijav in je odvisen od števila le-teh. Vsaka skupina mora imeti pripravljen cca 12-15 minutni program za 1 nastop na odru festivala Vinkovačke jeseni, v samem središču Vinkovcev.

Participacija za udeležbo na festivalu znaša 148€ na osebo

 V ceni je vključena:

- Celotna infrastruktura in vodenje festivala

- Nastanitev v Vinkovcih – 2 nočitvi na bazi polpenziona – zajtrk, večerja (Hotel Admiral, Slavonija, Gem, Hostel Plus, Villa Ljiljana, …) - turistična taksa

- spoznavni večer za vse slovenske udeležence

- Festivalska tabla in certifikat za udeležbo na festivalu

- Vsi ogledi po programu

- Licencirani lokalni turistični vodiči

- Slovenski koordinatorji programa in njihovo podpora pred in med festivalom

- obisk mestnega muzeja Vinkovci pod strokovnim vodstvom

- Obisk ‘’Memorialnog centra domovinskog rata’’ pod strokovnim vodstvom

- obhod starih znamenitih Iločkih vinskih kleti (Iločki podrumi) in degustacija vina

- ogled Đakova in znamenite Đakovačke katedrale

- rezervacija in organizacija izleta - prijavnina in potrebna infrastruktura za nastope (oder, ozvočenje, osvetlitev,…)

- oglaševanje festivala (radio in TV oglaševanje, oglaševanje dogodka preko FB strani Festivali Slovenija v ter Vinkovačke jeseni ...)

- spominek za vsako skupin

 

Priloženo prijavnico pošljite najkasneje do 31.03.2022 na e-mail naslov: festivalisi.in2022@gmail.com. Do 15.04.2022 bo potrebno na organizatorjev TRR nakazati avans oz. rezervacijo v višini 300€/skupino, ki bo v primeru opravičenih razlogov zaradi morebitne ponovne višje sile v obliki epidemije, skupinam v celoti povrnjen. Ker se zavedamo, da so potovanja v preteklih 2 letih zaradi epidemije Covid-19 postala precej negotova, se preostanek poravna ob prihodu. Vse dodatne informacije in podatke za plačilo prejmete v INFORMATORJU 2, katerega lahko selekcionirane skupine pričakujete po zaključenih prijavah v prvi polovici aprila. Za kakršnekoli informacije in dodatna vprašanja smo Vam seveda z veseljem na voljo na administracijski točki v Sloveniji (Tadeja Rozman, 041 288 298) ali na email naslovu festivalisi.in2022@gmail.com. Po končanih prijavah bo potekal tudi informativni sestanek za predstavnike društev, kjer se boste lahko seznanili z ostalimi podrobnostmi festivala, dobili odgovore na morebitna vprašanja, se dogovorili o možnosti skupnega potovanja s katero od drugih skupin in podobno ...

V želji po srečanju Vas prijazno in lepo pozdravljamo