Članek
Razpis: Spletni seminar za slovenske predvodnike in predvodnice

Zoom, 18. december 2020, ob 18. uri

Objavljeno Dec 10, 2020

RAZPIS

 

SPLETNI SEMINAR ZA SLOVENSKE PREDVODNIKE IN PREDVODNICE

 

Zoom, 18. december 2020, ob 18. uri

 Rok za oddajo e-prijave: 17. december 2020

 

Namen predavanj je pospeševanje napredka slovenskih godb na področju protokolarne, paradne in figurativne dejavnosti. Dogodek je prvenstveno namenjen izobraževanju predvodnikov in predvodnic, ki želijo svoje znanje utrditi, nadgraditi, dobiti nove ideje in motivacijo. Seveda je hkrati zaželeno, da se ga udeležijo tudi drugi, ki jih omenjena tematika zanima.

 

Predavanja bodo služila kot uvodna tematika za 1. Zbor slovenskih predvodnikov v letu 2021.

 

Udeležba na predavanjih je brezplačna.

 

Predavanja, ki jih bodo za vse udeležence pripravili člani Komisije za korakanje in figurativo pri ZSG, bodo potekala v petek, 18. 12. 2020, s pričetkom ob 18.00, ter bodo trajala približno 3 ure.

 

 

PREDAVATELJI:

Za strokovno vodenje seminarja smo povabili člane in goste Komisije za korakanje in figurativo ZSG:

 

Ervin Hartman je avtor prvega slovenskega priročnika Slovenski predvodnik. Bil je predsednik in predvodnik ZSG ter dirigent in predvodnik KUD Pošta Maribor, s katerimi je na področju godbeništva v gibanju dosegel številne uspehe ter skrbel za dejavnost v Sloveniji.

 

Ivan Medved je študiral saksofon in oboo. Bil je predvodnik Orkestra slovenske policije, dirigent in predvodnik Laške pihalne godbe in Vaške godbe Vrh nad Laškim ter predvodnik Zveze slovenskih godb, kot mentor za predvodništvo in korakanje pa sodeluje tudi na različnih seminarjih ZSG.

 

Gregor Vidmar, klarinetist, predvodnik in dirigent Pihalnega orkestra Litostroj ter predvodnik  Orkestra Slovenske vojske, s katerimi je nastopil na številnih paradah in showih po EU.

 

Mihael Dergan, aktualni predsednik Komisije za korakanje in figurativo ZSG. Bil je predvodnik in vodja bobnarske skupine Laške pihalne godbe. Je avtor štirih samostojnih show točk, kreator predvodniškega sistema za godbe s spremljevalnimi skupinami. Kot predvodnik je sodeloval na Rdečem trgu v Moskvi, na največjem festivalu vojaških orkestrov.

 

Sabina Seme, predsednica strokovnega odbora za korakanje v okviru Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Mažoret Laško že več kot 25 let, včasih kot plesalka, kasneje trenerka in sedaj vodja mažoretne sekcije znotraj KD Laška pihalna godba. Je soavtorica treh show točk in nacionalna MZS sodnica 2. stopnje.

 

Franci Sigmund, pozavnist in predvodnik Pihalnega orkestra radeških papirničarjev.

TEMATIKE PREDAVANJ:

- Slovenski predvodnik
- Urejenost godbe
- Predstavitev tekmovanja v korakanju
- Načrtovanje programa
- Stili koračnic
- Predstavitev dela predvodnika OSV
- Osnovne prvine korakanja v tujini 
- Pregled dobrih praks

PRIJAVA:

DOSTOP DO E-PRIJAVNICE

 

Na podlagi prijave, vam bomo poslali spletno povezavo do Zoom-a.

Prijavo izpolnite do 17. decembra 2020.

 

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

JSKD – inštrumentalna glasbena dejavnosti,

(01) 241 05 32, daniel.leskovic@jskd.si
 

Internetni naslovi

www.zsg.si                                                                                                                                   www.jskd.si

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.