!!! PRESTAVLJENO !!! RAZPIS - Musica creativa 2020
Izvedbo Musice creative 2020 načrtujemo v času jesenskih počitnic!
Zveza slovenskih godb
Novice

Petek, 10. april 2020 ob 16:08

Odpri galerijo

Dragi mladi glasbeniki in glasbenice,
na seji Predsedstva ZSG smo - čeprav stežka - sprejeli sklep, da Musice creative v terminu 16.-22. avgust 2020 v Izoli NE IZVEDEMO.

V kolikor bo epidemiološka slika dopuščala, bomo naredili vse in se potrudili, da Musico creativo 2020 organiziramo in izvedemo v času jesenskih počitnic, torej konec oktobra 2020!

____________________________________________

RAZPIS

MUSICA CREATIVA 2020

40. tradicionalni poletni godbeni tabor Zveze slovenskih godb

Izola, 16.–22. avgust 2020

1. rok za oddajo prijave: 20. junij 2020 – promocijska članarina

2. rok za oddajo prijave: 20. julij 2020 – redna članarina

V letošnjem letu se bodo mlade godbenice in godbeniki na poletnem taboru srečali že štiridesetič. V vsem tem času so organizatorji udeležencem ponudili številna nova znanja, izobraževanje pri vrhunskih mentorjih in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni.

Tudi letos bosta delovala dva orkestra, kjer bosta dirigenta ob pomoči vrhunskih in uveljavljenih mentorjev za posamezne sekcije z mladimi godbeniki na visoki strokovni ravni pripravila zahteven, a nedvomno privlačen koncertni program. Musica creativa je gotovo neprecenljiva izkušnja in svojevrsten izziv, hkrati pa tudi prijeten poletni utrinek, poln spremljevalnega programa in kvalitetne glasbe.

ORKESTRA:

 

PIHALNI ORKESTER MUSICA CREATIVA

klik na posnetek

Udeleženec mora za članstvo v orkestru izpolnjevati vsaj dva od treh pogojev:

- sposobnost igranja skladb za pihalne orkestre težavnostnih stopenj 1-2

- starost 9-13 let

- ni še član godbe oz. pihalnega orkestra

Vaje potekajo dopoldne in popoldne.

 

SLOVENSKI MLADINSKI PIHALNI ORKESTER

klik na posnetek

Udeleženec mora za članstvo v orkestru izpolnjevati vsaj dva od treh pogojev:

- sposobnost igranja skladb za pihalne orkestre težavnostnih stopenj 4-6

- starost 13-99 let

- je član godbe oz. pihalnega orkestra

Vaje potekajo dopoldne in popoldne.

 

PRIJAVA IN ČLANARINA:

Prijava je možna le prek e-prijavnice, ki jo najdete na tej povezavi: klik na e-prijavnico

Pred prijavo se obvezno dogovorite oz. odločite o plačniku članarine v orkestru in plačniku bivanja (predhodno si zagotovite tudi vse potrebne podatke, ki so nujni za vnos v prijavo) – naknadna sprememba ni mogoča!

Učenci glasbenih šol, ki niso članice ZSG, za uveljavitev nižje cene v prijavo obvezno pripnite potrdilo o vpisu v glasbeno šolo v .pdf ali .jpg obliki. Naknadno pošiljanje ni mogoče in se boste tabora lahko udeležili le po ceni za nečlane.

 

Za člane ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2020 znaša 150,00 € na osebo.

Članarina za prijave do 20. 7. 2020 znaša 190,00 € na osebo.

Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo ali so učenci glasbene šole, ki je članica ZSG, in ki so vpisani v register ZSG ter katerih matična godba ali glasbena šola članica ima do ZSG poravnane vse obveznosti. Vpis mora biti opravljen do dneva oddaje prijave na tabor. V nasprotnem primeru se zaračuna cena za nečlane.

 

Za nečlane ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2020 znaša 190,00 € na osebo.

Članarina za prijave do 20. 7. 2020 znaša 230,00 € na osebo.

 

Za učence glasbenih šol, ki niso članice ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2020 znaša 180,00 € na osebo.

Članarina za prijave do 20. 7. 2020 znaša 200,00 € na osebo.

 

Pogoj je predložitev potrdila o vpisu v glasbeno šolo, ki ga je potrebno pripeti v .jpg ali .pdf obliki.

____________________________________________________________

 

Po plačilu članarine oziroma najkasneje po izteku drugega prijavnega roka boste udeleženci po e-pošti prejeli podrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

 

BIVANJE (prenočišče in prehrana):

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem domu SŠ Izola, kjer so na voljo tudi trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 32,00 € na dan in plačilo turistične takse.

Če želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo v primeru pravočasne prijave oz. do zasedbe mest (!) poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča.

V primeru odjave zaračunamo stroške rezervacije bivanja v višini 50,00 €!

!!! NOVO !!!

Za plačilo bivanja bo mogoče vnovčiti turistične bone.

Z navodili bodo prijavljeni pravočasno seznanjeni preko e-pošte.

PLAČILO ČLANARINE IN BIVANJA

Po prijavi oz. najkasneje po zaključku določenega prijavnega roka boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine v orkestru.

 

Za prijavljene do 20. 6. 2020 je rok plačila članarine 30. 6. 2020.

Za prijavljene do 20. 7. 2020 je rok plačila članarine 30. 7. 2020.

 

Članarina se v primeru odjave vrne le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

Opozorilo: V primeru nepravočasnega plačila članarine ZSG ne jamči več za možnost sodelovanja v želenem pihalnem orkestru, niti za organizacijo bivanja ter prehrane. Udeleženci bodo morali v tem primeru za bivanje in prehrano poskrbeti sami.

 

Stroške bivanja bo možno plačati na recepciji dijaškega doma ob začetku bivanja. V primeru, ko bivanje plača društvo, podjetje ipd. je potrebno dijaškemu domu poslati naročilnico najkasneje en teden pred začetkom bivanja na naslov:

 
Dijaški dom Srednje šole Izola
Ulica Prekomorskih brigad 7
6310 Izola
+386 (0)5 66 21 720

 

DODATNE INFORMACIJE:

Alenika Žnidaršič

064 185 219

e-pošta: info@zvezaslovenskih-godb.si 

 

 

Vse informacije in prijavnica v elektronski obliki so dostopni tudi na naslednjih povezavah:

Facebook profil Zveza slovenskih godb - ZSG

Facebook profil Musica creativa

www.musicacreativa.si

www.zsg.si

www.jskd.si

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.  

Priloge:

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 16. Sep 2021 at 12:22

270 ogledov

PRIPOROČILO za DRUŠTVA
Glede na zapisano v odlokih je PCT pogoj potreben tudi pri zbiranju članov skupin na glasbenih, gledaliških, plesnih idr. vajah, saj odlok izpostavlja »vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti«. Priporočamo, da člani društev, ki niso cepljeni ali preboleli, redno tedensko opravljajo samotestiranje in ob tem vodijo evidenčni list. Društvo/skupina naj z medsebojnim dogovorom določi odgovorno osebo za hranjenje dokazil ob morebitnem nadzoru ter pripravi izjave članov, da vsak zagotavlja verodostojnost svojih navedb, s čimer zaščitijo odgovorno osebo oz. predsednika društva. Dosedanje zapise v odloku si razlagamo tako, da so maske obvezne pri gibanju in zadrževanju v zaprtih javnih prostorih, vendar po zgledu športne vadbe in glasbenih šol med samo vajo pri razdalji vsaj 1,5 m in na svojih mestih niso obvezne. So pa, kadar je to le mogoče, priporočljive, saj pomembno zmanjšujejo tveganje prenosa okužb.   Aktualne informacije in navodila Vlade RS najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2): https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/izvajanje-kulturnih-dejavnosti/    

Thu, 9. Sep 2021 at 12:12

590 ogledov

SEMINAR SLOVENSKIH PREDVODNIKOV IN PREDVODNIC
Vse predvodnice, predvodnike, dirigentke, dirigente, predsednice in predsednike slovenskih godb vabimo na seminar slovenskih predvodnikov in predvodnic. Seminar bo najlažje prikazal števile tematike slovenskega godbeništva, ki jih boste lahko v letošnji sezoni uporabili za redno izpeljavo društvenih vaj. TEMATIKE PREDAVANJ: 1. Predstavitev tekmovanja in festivala slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju.2. Vloga in povelja predvodnikov in predvodnic3. Predstavitev povelji s pomočjo tolkal. 4. Praktični prikazi:           -        Uporabnost obratov in zavojev – angleški in ameriški obrat, normalen in holandski zavoj.           -      Metode treninga obratov in zavojev 5. Pogovor o dobrih praksah PREDAVATELJI: Gregor Vidmar, klarinetist, predvodnik in dirigent Godbe Domžale ter predvodnik  Orkestra Slovenske vojske, s katerimi je nastopil na številnih paradah in showih po EU. Mihael Dergan, aktualni predsednik Komisije za korakanje in figurativo ZSG. Bil je predvodnik in vodja bobnarske skupine Laške pihalne godbe. Je avtor štirih samostojnih show točk, kreator predvodniškega sistema za godbe s spremljevalnimi skupinami. Kot predvodnik je sodeloval na Rdečem trgu v Moskvi, na največjem festivalu vojaških orkestrov. Sabina Seme, predsednica strokovnega odbora za korakanje v okviru Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Mažoret Laško že več kot 25 let, včasih kot plesalka, kasneje trenerka in sedaj vodja mažoretne sekcije znotraj KD Laška pihalna godba. Je soavtorica treh show točk in nacionalna MZS sodnica 2. stopnje. Nika Fink, članica Upravnega odbora Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Novomeških mažoret že 14 let, trenutno tudi predsednica društva. Kot predvodnica mažoretno skupino vodi zadnjih 11 let, leto manj pa opravlja tudi delo trenerke. KOTIZACIJA ZA SEMINAR Zaradi namena seminarja, ki je pospeševanje napredka slovenskih godb in mažoretnih skupin, je udeležba na seminarju za predvodnike brezplačna. PRIJAVA Svojo udeležbo potrdite do 15. septembra 2021 na e-naslov daniel.leskovic@jskd.si Za dodatne informacije se lahko obrnete na: JSKD - Laško, (03) 734 20 43, oi.lasko@jskd.siJSKD – inštrumentalna glasbena dejavnosti, (01) 241 05 32, daniel.leskovic@jskd.si 

Thu, 15. Jul 2021 at 09:17

2756 ogledov

DIRIGENTSKA ŠOLA 2021/22
Zveza slovenskih godb in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vabita vse, ki jih zanima dirigiranje inštrumentalnim skupinam, k vpisu na  Dirigentsko šolo pod mentorskim vodstvom Mira Sajeta. Dirigentska šola je primerna za izobraževanje dirigentov godb in pihalnih orkestrov ter priporočljiva za dirigente šolskih orkestrov in orkestrov glasbenih šol. Dirigentska šola bo 4-krat letno (po 3 dni) potekala s slovenskimi ljubiteljskimi pihalnimi orkestri. Natančnejši termini bodo znani v septembru 2021. Okvirni termini in lokacije: 1. termin: konec novembra 2021 - Divača2. termin: februar 2022 - Medvode3. termin: marec 2022 - Prevalje4. termin: april 2022 - Šmarje pri Jelšah   KOTIZACIJA – za vse termine: - aktivni  360 EUR (cena brez 22 % DDV), pasivni  200 EUR (cena brez 22 % DDV) Število mest za aktivno udeležbo je omejenih na prvih petnajst prijav! Seminaristi godb, včlanjenih v Zvezo slovenskih godb, imajo 15% popusta na ceno kotizacije. predračun za kotizacijo bomo po prejemu prijavnice poslali naknadno na naslov, ki bo naveden na prijavnici. Ob koncu šolskega leta bodo slušatelji opravili praktični preizkus in prejeli potrdilo o opravljeni dirigentski šoli. Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju. Kotizacija ne zajema stroškov prevoza, prenočevanja in prehrane v času posameznega termina. Vsak udeleženec si mora bivanje urediti sam. Partiture za prvi termin kandidati prejmejo v oktobru. Plačilo je možno v dveh obrokih. Prvi obrok je potrebno plačati ob začetku dirigentske šole, drugi obrok do 1. marca 2022. V primeru, da je plačnik godba članica ZSG, mora za pridobitev popusta ugodnosti imeti do ZSG poravnane vse obveznosti. V primeru nezadostnega števila prijav si organizator pridržuje pravico do spremembe programa in zmanjšanja obsega. Pogoji za udeležbo: -       osnovno znanje inštrumenta in glasbene teorije (potrebno zaradi branja partitur) PRIJAVE: Rok za prijave je 15. oktober 2021. Za prijavo izpolnite prijavnico, ki je dosegljiva na povezavi do spletne strani. PRIJAVNICA PREDAVATELJ: Miro Saje, dolgoletni dirigent Pihalnega orkestra Krka in član Predsedstva Zveze slovenskih godb. Miro Saje je leta 1991 diplomiral iz trobente na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Dirigiranje je študiral na Brabants Conservatoriumu v Tilburgu na Nizozemskem pri Janu Cobru in diplomiral leta 1999. S Pihalnim orkestrom Krka je dosegel uspehe tako v Sloveniji kot v tujini. V zadnjih letih je bil gostujoči dirigent številnih orkestrov, med drugimi Orkestra slovenske policije, Slovenskega orkestra klarinetov in Rundfunk Blasorchestra Leipzig, s katerim je posnel zgoščenko za založbo Beriato. Kot dirigent Slovenskega mladinskega pihalnega orkestra je vodil tabora mladih godbenic in godbenikov leta 2004 na Bledu in leta 2005 v Kopru. Na treh tekmovanjih FLICORNO D’ORO, Riva Del Garda v Italiji, je trikrat zapored prejel nagrado za najboljšega dirigenta. Junija 2006 je na mednarodnem tekmovanju dirigentov na Dunaju osvojil tretje mesto.

Mon, 12. Jul 2021 at 11:46

2538 ogledov

PRIPRAVA PREDVODNIKOV IN PREDVODNIC NA TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB IN MAŽORETNIH SKUPIN V KORAKANJU
Namen priprave je predstavitev tekmovalnih kategorij in ogled prostorov, tekmovanja slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju. Tekmovanje slovenskih godb in mažoretnih skupin bo potekalo 20.11.2021 PREDAVATELJ: Za strokovno vodenje seminarja smo povabili člane in goste Komisije za korakanje in figurativo ZSG: Mihael Dergan, aktualni predsednik Komisije za korakanje in figurativo ZSG. Bil je predvodnik in vodja bobnarske skupine Laške pihalne godbe. Je avtor štirih samostojnih show točk, kreator predvodniškega sistema za godbe s spremljevalnimi skupinami. Kot predvodnik je sodeloval na Rdečem trgu v Moskvi, na največjem festivalu vojaških orkestrov. KOTIZACIJE za predstavitev ni PRIJAVA: Prijavo preko spletnega obrazca izpolnite do 1. septembra 2021   Za dodatne informacije se lahko obrnete na: JSKD - Laško, (03) 734 20 43, oi.lasko@jskd.siJSKD – inštrumentalna glasbena dejavnosti, (01) 241 05 32, daniel.leskovic@jskd.si  Internetni naslovi: www.zsg.si          www.slovenski-godbenik.si www.jskd.si Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa. 

Thu, 8. Jul 2021 at 12:36

2722 ogledov

40. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB NA 3. IN 1. TEŽAVNOSTNI STOPNJI TER NASTOP NA ODPRTI STOPNJI
1. Tekmovanje in nastop bosta potekala 21.-22. maja 2022 v Krškem.  2. Tekmovanja se lahko udeležijo samo godbe članice Zveze slovenskih godb. Tekmujejo lahko tiste godbe članice, ki imajo skladno s Pravili tekmovanj Zveze slovenskih godb pridobljeno pravico nastopa na 3. ali 1. težavnostni stopnji.  3. Tekmovanje poteka po Pravilih tekmovanj Zveze slovenskih godb, sprejetih na 21. Zboru ZSG dne 7. 3. 2015 v Ljubljani in prehodnih določbah Pravil tekmovanj ZSG, sprejetih na 24. Zboru ZSG, 17. marca 2018 v Ljubljani. 4. Člani godbe na tekmovanju so lahko: -        vsi nepoklicni godbeniki, ki so člani godbe, -        poklicni glasbeniki, ki so bili člani godbe že pred končano srednji glasbeno šolo ali glasbeno akademijo, -        poklicni glasbeniki, ki so člani godbe in so vpisani v osnovno evidenco članstva ZSG najmanj 2 leti pred tekmovanjem. Dveletno članstvo iz te alinee ne velja za učitelje domicilnih glasbenih šol. Za poklicne glasbenike se štejejo vsi glasbeniki, ki igrajo v profesionalnih orkestrih, tisti, ki ta poklic dejansko opravljajo in učitelji v glasbenih šolah. Skupno število nastopajočih substitutov ne sme presegati 15 % skupnega števila tekmujočih članov godbe, ki so vpisani v osnovno evidenco članstva ZSG, pri čemer se v to skupno število ne štejejo člani, ki so vpisani kot člani dveh godb v smislu 5. člena Pravilnika o osnovni evidenci ZSG. Zaradi bolezni ali poškodbe, ki nastopi v obdobju 7-ih dni pred datumom tekmovanja do dneva tekmovanja lahko vodstvo tekmovanja ob predložitvi zdravniške dokumentacije, iz katere izhaja, da je bolezen ali poškodba nastopila v zgoraj navedenem obdobju, na prošnjo tekmovalne godbe izda dovoljenje za nastop tudi drugemu glasbeniku (začasni substitut) na enakem inštrumentu. Število začasnih substitutov ne sme presegati 5 % tekmujočih članov, pri čemer se v to skupno število ne štejejo člani, ki so vpisani kot člani dveh godb v smislu 5. člena Pravilnika o osnovni evidenci. Skupno število substitutov, začasnih substitutov in članov dveh godb ne sme presegati 20 % tekmujočih članov, vpisanih v osnovno evidenco ZSG, pri čemer osnovo za izračun predstavljajo člani, vpisani v osnovno evidenco ZSG kot člani ene godbe. Vsak posameznik iz 1. odstavka tega člena lahko nastopi na istem tekmovanju največ dvakrat. 5. Tekmovanja potekajo po Poslovniku tekmovanj Zveze slovenskih godb, Novice ZSG 1/2008, str. 37–39. 6. Tekmovalna prireditev obsega koncertni nastop v akustični dvorani. Zaporedje nastopov godb bo določeno z žrebom. Godba, ki je soorganizator tekmovanja pa ima pravico do izbire tekmovalnega termina. 7. Tekmovalna godba izvede naslednje skladbe: Uvodna skladba, ki se ne ocenjuje in je namenjena uigravanju orkestra in privajanju. Uvodna skladba ni obvezna. Obvezni skladbi za 3. težavnostno stopnjo sta: James BARNES: BROOKSHIRE SUITE, Belwin Mills Publishing Corp in Tomaž HABE: POD VRHOVI, Edicije ZSG 2.     Pod Alpami 3.     Pod Apenini ter skladba po lastni izbiri, ki ustreza ravni tekmovanja V TRAJANJU NAJMANJ 5 in NAJVEČ 10 MINUT Celoten nastop godbe na 3. težavnostni stopnji lahko traja največ 25 minut. Obvezni skladbi za 1. težavnostno stopnjo sta: Nigel HESS: EAST COAST PICTURES, Faber music 1.     Shelter Island 2.     The Catskills in Tilen SLAKAN: RUDARSKA FANTAZIJA za pihalni orkester, Edicije DSS ter skladba po lastni izbiri, ki ustreza ravni tekmovanja V TRAJANJU NAJMANJ 8 in NAJVEČ 15 MINUT. Celoten nastop godbe na 1. težavnostni stopnji lahko traja največ 40 minut. 8. Nastope godb bo ocenjevala petčlanska mednarodna strokovna žirija. Elementi ocenjevanja so: intonacija, zvok, ritem in doslednost v tempu, tehnika igre/dinamika in fraziranje/umetniški vtis koncertnega nastopa. Najnižja in najvišja ocena dveh članov žirije se v skupni oceni ne upoštevata. 9. Na podlagi skupne številčne ocene žirije lahko za tekmovalni nastop prejme zlato plaketo s posebno pohvalo, zlato, srebrno oz. bronasto plaketo ali priznanje za sodelovanje na tekmovanju po naslednjih merilih: zlata plaketa s posebno pohvalo     nad 90 % točk zlata plaketa                                 nad 85 % točk srebrna plaketa                             nad 80 % točk bronasta plaketa                           nad 75 % točk priznanje za sodelovanje               do 74,99 % točk V primeru, da po izračunu iz prejšnjega odstavka manjka do največ 1 % za prejem višje stopnje plakete, lahko žirija na predlog njenega predsednika zaokroži svojo oceno navzgor. Rezultati se objavijo, plakete in priznanja pa podeli na koncu tekmovalnih prireditev. Vsaka godba prejme najkasneje v treh tednih po končanem tekmovanju pisno oceno vseh članov strokovne žirije. Žirija lahko podelil tudi posebni nagradi: -       za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. -       za najboljšo izvedbo slovenske skladbe. Žirija tekmujočim orkestrom lahko podeli še dodatne nagrade. 10. Tekmovanje bo tonsko snemano. S prijavo na tekmovanje godba odstopi tonski in video posnetek nastopa tekmovanja arhivu ZSG ter dovoli, da s temi posnetki razpolaga Zveza slovenskih godb. Vsaka godba lahko naroči tonski posnetek za ceno 210,00 €. Godbe ta znesek plačajo ob prijavi hkrati s plačilom kotizacije na podlagi prejetega računa ZSG. 11. Prijavnina za godbe na 3. in 1. stopnji:  300,00 € Kotizacijo godbe plačajo (po prejetju računa ZSG) najkasneje do 15. aprila 2022. S plačilom prijavnine pridobi godba pravico nastopanja na tekmovanju. 12. ZSG bo na željo tekmujoče godbe organizirala prehrano po ceni 5,50 €/obrok. Ob prijavi tekmujoča godba naroči poljubno število obrokov, za katere se ji izda račun in pred nastopom bon s številom naročenih obrokov. Števila ni mogoče naknadno spreminjati. Naročeno število obrokov je potrebno plačati najkasneje do 15. aprila 2022. 13. Na tekmovanjih ZSG lahko nastopijo le godbe, ki imajo poravnane vse finančne obveznosti do ZSG. 14.   a)     Godba pošlje informativno (predhodno) prijavo najkasneje do 15. 11. 2021  preko e-pošte na info@zsg.si s pripisom »40. tekmovanje slovenskih godb 2022 - predhodna prijava« ter v zaprti kuverti s pripisom »40. tekmovanje slovenskih godb – predhodna prijava« na naslov: Zveza slovenskih godb, Pisarna Cerknica Gerbičeva ulica 19 1380  Cerknica. Predhodna prijava mora vsebovati: -       v celoti izpolnjeni obrazec predhodna prijava -       kopijo po 1 izvoda partiture ali dirigentskega izvlečka skladbe po lastni izbiri (obvezno v speti/vezani obliki). b)     Godba mora končno prijavo poslati najkasneje do 21. marca 2022 v zaprti kuverti s pripisom »40. tekmovanje slovenskih godb« na naslov: Zveza slovenskih godb, Pisarna Cerknica Gerbičeva ulica 19 1380  Cerknica. Prijavnico obvezno (!) pošljite tudi na info@zsg.si v .doc obliki. Pisna prijava mora vsebovati: -        v celoti izpolnjeno prijavnico in seznam tolkal na priloženem obrazcu, -        seznam članic in članov godbe z rojstnimi podatki in podatki o stalnem bivališču ter inštrumentu, ki ga igrajo, -        shemo sedežnega reda godbe, Potrditev izbora predlagane skladbe po lastni izbiri bodo godbe prejele najkasneje do 31. decembra 2021. 15. Najkasneje do 21. marca 2022 mora godba poslati še: -       6 kopij partitur ali dirigentskih izvlečkov potrjene skladbe po lastni izbiri (obvezno v speti/vezani obliki!), -       v primeru spremembe skladbe po lastni izbiri popravljeno prijavnico, -       seznam substitutov (na posebnem listu) - (ime, priimek, naslov, datum rojstva, inštrument), -       kopije računov za nakup vseh skladb ali izjavo o predložitvi originalov (za uvodno, če jo namerava izvajati, obe obvezni in skladbo po lastni izbiri).  16. Če godba do 21. marca 2022 ne pošlje celotne dokumentacije, jo lahko pošlje v dodatnem 8 dnevnem roku s tem, da plača dodatne povišane stroške v znesku 70 % zneska iz točke 11. Po tem datumu ni več mogoče spreminjanje ali dopolnjevanje seznama nastopajočih članov in substitutov, spreminjanje tekmujočih skladb ipd.! Če godba tudi v dodatnem 8 dnevnem roku ne pošlje celotne dokumentacije je njena predhodna prijava neveljavna. Urejanje vpisov v osnovno evidenco ZSG in prestope godbenikov/-ic je mogoče urejati le do 90 dni pred tekmovanjem, to je do 20. februarja 2022. To pomeni, da po navedenem datumu ni več mogoče dostavljati manjkajoče oz. dodatne dokumentacije in bo ZSG v času do tekmovanja opravila samo vpise, izpise in prestope, za katere bo dokumentacija popolna. NASTOP NA ODPRTI STOPNJI 17. Na odprti stopnji lahko nastopajo godbe članice Zveze slovenskih godb in vse ostale godbe s skladbami koncertnega značaja. Za nastop na odprti stopnji ne veljajo določila 3. do vključno 13. člena in 20. člena Pravil tekmovanj Zveze slovenskih godb. Izbor skladb in prijavljene zasedbe godb na odprti stopnji potrdi Predsedstvo ZSG na predlog svoje strokovne komisije. Godbe za nastop na odprti stopnji prejmejo le pisno oceno, sestavljeno iz ocen vseh članov tekmovalne žirije, potrdilo o sodelovanju in mnenje o težavnostni stopnji izvajanega programa. Celoten nastop godbe na odprti stopnji lahko traja najmanj 20 do največ 30 minut. 18. Godba mora dokončno prijavo poslati najkasneje do 27. februarja 2022 v zaprti kuverti s pripisom »Nastop na odprti stopnji 2022« na naslov Zveza slovenskih godb, Pisarna Cerknica, Gerbičeva ul. 19, 1380  Cerknica. Prijavo pošljite tudi na info@zvezaslovenskih-godb.si v .doc obliki. Pisna prijava mora vsebovati: -        v celoti izpolnjeno prijavnico in seznam tolkal na priloženem obrazcu, -        seznam članic in članov godbe z rojstnimi podatki in podatki o stalnem bivališču ter inštrumentu, ki ga igrajo, -        shemo sedežnega reda godbe, -        kopijo 1 izvoda partitur ali dirigentskega izvlečka vseh skladb koncertnega značaja za nastop (obvezno v speti/vezani obliki). Potrditev izbora predlaganih skladb bodo godbe prejele najkasneje do 15. marca 2022. Najkasneje do 21. marca 2022 mora godba poslati še: -       6 kopij partitur potrjenih skladb (obvezno v speti/vezani obliki!), -       v primeru spremembe skladb popravljeno prijavnico, -       kopije računov za nakup vseh skladb ali izjavo o predložitvi originalov. 19. Prijavnina za godbe na odprti stopnji:        400,00 € Cena tonskega posnetka:                         210,00 € Kotizacijo godbe plačajo (po prejemu računa ZSG) najkasneje do 21. marca 2022. S plačilom prijavnine pridobi godba pravico nastopanja na tekmovanju. 20. ZSG bo na željo nastopajoče godbe organizirala prehrano po ceni 5,50 €/obrok. Ob prijavi godba naroči poljubno število obrokov, za katere se ji izda račun in pred nastopom bon s številom naročenih obrokov. Števila ni mogoče naknadno spreminjati. Naročeno število obrokov je potrebno plačati najkasneje do 21. marca 2022. 21. Na odprti stopnji lahko nastopijo le godbe, ki imajo poravnane vse finančne obveznosti do ZSG. 22. Kontaktni podatki za dodatne informacije: * info@zvezaslovenskih-godb.si / 064 185 219 (Alenika Žnidaršič) Boris Selko, predsednik ZSG

Mon, 5. Jul 2021 at 15:02

2694 ogledov

TEKMOVANJE IN FESTIVAL SLOVENSKIH GODB IN MAŽORETNIH SKUPIN V KORAKANJU
1. Tekmovanje bo potekalo 20. novembra 2021 v Športni dvorani Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik. 2. V okviru tekmovanja bo potekal tudi ne-tekmovalni festival godb in mažoretnih skupin, kjer udeleženci prav tako pokažejo svoje veščine v gibanju, a za svoj nastop ne pridobijo ocene. Namenjen je  povezovanju med društvi in promociji dejavnosti.   3. Tekmovanja se lahko udeležijo godbe članice Zveze slovenskih godb (ZSG) ali mažoretne skupine članice Mažoretne zveze Slovenije (MZS), kot tudi članice drugih godbenih in mažoretnih zvez – slednje pod posebnimi pogoji. 4. Tekmovanje poteka po Pravilniku o tekmovanju godb in mažoretnih skupin v korakanju. Pravilnik o tekmovanju bo prijavljenim skupinam poslan po zaključenih prijavah, pred tekmovanjem pa bo v obliki enodnevnega seminarja potekala tudi konkretna predstavitev tekmovalne discipline in seznanitev s pravili tekmovanja. 5. Tekmovanja se lahko udeležijo: A)     Pri godbah: -        vsi člani godbe, vpisani v osnovno evidenco članstva ZSG. B)     Pri mažoretah: - Tekmovanja se lahko udeležijo mažoretna društva, ki so na državnem tekmovanju MZS v tekočem letu sodelovala z vsaj eno skupino v kadet, junior ali senior kategoriji. Članice društva, ki se udeležijo tekmovanja godb in mažoret morajo biti na dan 1. 1. v letu v katerem poteka tekmovanje stare najmanj 12 let.     Vsak/a posameznik/posameznica lahko nastopi na istem tekmovanju kot član samo enega društva. 6. Tekmovalna prireditev obsega nastop v korakanju, ki poteka v športni dvorani. Zaporedje nastopov godb bo določeno glede na kategorijo v kateri godba nastopa. Vrstni red nastopov znotraj posamezne kategorije se določi z žrebom. 7. Tekmovanje je razdeljeno v tri tekmovalne kategorije. O izbiri kategorije se godbe in mažoretne skupine odločajo samostojno. Za tekmovalne kategorije imajo društva na voljo naslednje možnosti: »PROTOKOL«, »PARADA« in »SHOW«. V posamezni tekmovalni kategoriji morajo godbe oz. mažoretne skupine izvesti naslednje:  KATEGORIJA PROTOKOL - postavitev formacije in pozdrav - izkorakanje s predigro tolkal ali ustnim poveljem - zavoj med igranjem koračnice (dovoljen je tudi obrat) - izvedba mažoretne koreografije, - izvedba programa z mažoretno palico (če se jo v programu uporablja), - ustavitev godbe in hkratna prekinitev igranja in korakanja z zvočnim signalom - izkorakanje s predigro tolkal ali ustnim poveljem - odhod s pozdravom Vrstni red nalog je prilagojen prostorskim in časovnim zahtevam prireditve in se lahko na podlagi predvodnikovega programa spreminja.  Čas nastopa se začne in neha meriti z vstopom v dvorano KATEGORIJA PARADA - postavitev formacije in pozdrav, - izkorakanje s predigro tolkal ali ustnim poveljem, - zavoj in obrat med igranjem koračnice (angleški in ameriški obrat), - ožanje, širjenje formacije, - ustavitev godbe in prekinitev korakanja z zvočnim signalom, - izvedba mažoretne koreografije, - izvedba programa z mažoretno palico (če se jo v programu uporablja), - nastop mažoretne skupine ob spremljavi ali nastop godbe v show programu, - izkorakanje s predigro tolkal ali ustnim poveljem, - odhod s pozdravom. KATEGORIJA PARADA vsebuje možnost nastopa društev - kot nastopa - godbe z mažoretno skupino ali - samo godbe v show programu. Celoten program tekmovalne kategorije »Parada« ne sme preseči 10 minut in ne sme biti krajši od 5 minut, pri čemer je vrstni red nalog prilagojen prostorskim in časovnim zahtevam prireditve in se na podlagi predvodnikovega programa lahko spreminja.    Čas nastopa se začne in neha meriti z vstopom v dvorano KATEGORIJA SHOW - postavitev formacije in pozdrav, - izkorakanje s predigro tolkal ali ustnim poveljem, - izvedba zahtevnejših »show« elementov, ki jih godbe in mažoretne skupine izvajajo skupaj in vključujejo vse osnovne elemente iz ostalih tekmovalnih skupin, - odhod s pozdravom. Celoten program tekmovalne kategorije »Show« ne sme preseči 10 minut in ne sme biti krajši od 5 minut, pri čemer je vrstni red nalog prilagojen prostorskim in časovnim zahtevam prireditve in se na podlagi predvodnikovega programa lahko spreminja.  Čas nastopa se začne in neha meriti z vstopom v dvorano 8. Tekmovalne nastope glede na tekmovalno kategorijo strokovno spremlja od treh ocenjevalcev do maksimalno pet ocenjevalcev. 9. Elementi ocenjevanja pri godbah so: Izgled tekmovalne skupine (urejenost, postavitev formacije), nastop predvodnika (ukazi), izvedba njegovih povelj preko godbenic in godbenikov, glasbena izvedba (kakovost zvoka, intonacija, glasbeni stil, dinamika), izvedba elementov in splošni vtis. Elementi ocenjevanja pri mažoretah so: izgled tekmovalne skupine (urejenost, postavitev formacije), sestava in izvedba koreografije, dinamičnost nastopa, težavnost in izvedba dela z mažoretno palico, usklajenost in splošni vtis. 10. Na podlagi skupne številčne ocene strokovnih ocenjevalcev lahko tekmujoče godbe in mažoretne skupine za tekmovalni nastop prejmejo zlato plaketo s posebno pohvalo, zlato, srebrno oz. bronasto plaketo ali priznanje za sodelovanje na tekmovanju po naslednjih merilih: zlata plaketa s posebno pohvalo nad 90 % točkzlata plaketa nad 80% točksrebrna plaketa nad 70 % točkbronasta plaketa nad 60 % točkpriznanje za sodelovanje do 59,99 % točk  Tekmovanje se ocenjuje po točkovnem sistemu, pri čemer je seštevek točk tekmujočih godb in mažoretnih skupin končni rezultat. Pri ocenjevanju se štejejo skupne ocene vseh ocenjevalcev ter godbe in mažoretne skupine. V primeru, da po izračunu iz prejšnjega odstavka manjka do največ 1 % za prejem višje stopnje plakete, lahko žirija na predlog njenega predsednika zaokroži svojo oceno navzgor. Najvišje ocenjena skupina v posamezni kategoriji prejme naziv Državni prvak tekmovanja slovenskih godb in mažoretnih skupin v korakanju v posamezni kategoriji. Rezultati se objavijo javno, plakete in priznanja pa se podeli na koncu tekmovalne prireditve. Plakete prejmejo tako godbe kot mažoretne skupine. Vsaka godba in mažoretna skupina prejmeta najkasneje v treh tednih po končanem tekmovanju pisno oceno vseh strokovnih ocenjevalcev. Strokovni ocenjevalci lahko podelijo tudi dodatne nagrade. 11. Tekmovanje bo video snemano. S prijavo na tekmovanje godba oz. mažoretna skupina odstopi tonski in video posnetek nastopa tekmovanja arhivu ZSG in MZS ter dovoli, da s temi posnetki razpolagata. Vsako prijavljeno društvo lahko naroči posnetek za ceno 150€. Godbe oz. mažoretne skupine ta znesek plačajo ob prijavi hkrati s plačilom štartnine na podlagi prejetega računa MZS. 12. Štartnina za sodelujoče godbe znaša 250€ za člane ZSG) in 8€ za vsako članico mažoretne skupine (za člane MZS). Tekmovanja se lahko udeležijo tudi ne-člani in ne-članice krovnih zvez, ob dvojnem plačilu štartnine.   Štartnino sodelujoče godbe in mažoretne skupine plačajo (po prejemu računa MZS) najkasneje do 20. 10. 2021. S plačilom štartnine pridobita godba in mažoretna skupina pravico nastopanja na tekmovanju. 13. Organizator bo na željo tekmujočih godb ali mažoretnih skupini organiziral prehrano. Število obrokov je potrebno naročiti do 20.10.2021 in plačati najkasneje do 11. 11. 2021 14. Na tekmovanju lahko nastopijo le godbe in mažoretne skupine, ki imajo poravnane vse finančne obveznosti do ZSG ali MZS. 15. Godba in mažoretna skupina mora prijavo, izključno preko spletne prijavnice, izpolniti najkasneje do 10. oktobra 2021. Prijavnica je dosegljiva na povezavi PRIJAVA. 16. Najkasneje do 16. oktobra 2021 mora godba in/ali mažoretna skupina poslati še: ·        poimenski seznam članov z rojstnimi podatki in podatki o stalnem bivališču, ter za godbe inštrumentu, ki ga igrajo, ·        tekstovni opis izvajanega programa (za tekmovalno kategorijo SHOW), ·        Partiture izvajanega programa (koračnic) na tekmovanju.  17. Če godba ali mažoretna skupina do 16. oktobra 2021 ne pošlje celotne dokumentacije, jo lahko pošlje v dodatnem 8 dnevnem roku s tem, da plača dodatne povišane stroške v znesku 70 % zneska iz točke 18. Če godba ali mažoretna skupina tudi v dodatnem 8 dnevnem roku ne pošlje celotne dokumentacije je njena predhodna prijava neveljavna. Dodatne informacije dobite na mailu mazoretnazvezaslovenije@gmail.com ali na telefonski številki Gašperja Drolca – generalnega sekretarja MZS – 040 895 205.   Želimo vam uspešne priprave in vas lepo pozdravljamo. Boris Selko, predsednik ZSG in Aleš Breznikar, predsednik MZS   
Teme
zsg musica creativa jskd poletni tabori Izobraževanje razpis

Prijatelji

Slovenski GodbenikVaška godba Vrh nad  LaškimPihalni orkester Godba veteranov ŠtajerskePihalna godba Vrhpolje, VipavaBrkinska godba 2000Občinski pihalni orkester sv. RupertPihalna godba občine DornavaGodba glasbenega društva BohinjPihalni orkester ApačePihalni orkester KomenPihalni orkester Ilirska BistricaPihalni orkester Kostanjevica na KrkiSlovenskogoriški pihalni orkester MOL LenartKraška pihalna godba SežanaPihalni orkester Glasbene šole GrosupljeMladinski pihalni orkester Glasbene šole CeljePihalni orkester Ljubljana VičAnsambel Ljubljanskih mažoretPihalni orkester PodlehnikPihalni orkester KoperPihalni orkester BežigradPihalni orkester Alples ŽeleznikiGodba SevnicaPihalni orkester glasbene šole Ravne na KoroškemMladinski pihalni orkester Glasbene šole Karol Pahor PtujGodba StičnaGodba Zgornje Savinjske dolineDruštvo godbenikov CerknoPihalni orkester BrdaPihalni orkester RicmanjeGoriški pihalni orkesterPihalni orkester Videm Krško

NAJBOLJ OBISKANO

!!! PRESTAVLJENO !!! RAZPIS - Musica creativa 2020