Članek

Novice in aktualna obvestila ZSG

Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi išče novega dirigenta!

KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi, ki ga zastopa odgovorna oseba Ivan Kovačič (predsednik društva) objavlja,

Objavljeno Aug 01, 2016

JAVNI RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA (m/ž)

Kulturno društvo Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi je bil ustanovljen leta 1920 in je v lanskem letu praznoval 95 let neprekinjenega delovanja. Z igranjem ni prenehal niti v času II. svetovne vojne, ko so bili člani v izgnanstvu. Kraj Loče leži pri Dobovi v JV delu Štajerske ob sotočju reke Sotle in Save, kjer jih Brod na Savi povezuje s Terme Čatež ter deželo Dolenjsko.

Orkester letno naniza več kot 20 nastopov in 2 samostojna koncerta. Prav tako vsako leto obvezno prebuja ljudi s prvomajskimi budnicami. Sestavlja ga približno 54 aktivnih članov. Večina jih ima končano nižjo glasbeno šolo, posamezniki pa se naprej izobražujejo na srednji glasbeni šoli in akademiji za glasbo. Svoj največji dosežek je orkester zabeležil v letu 2007 na tekmovanju Zveze slovenskih godb, kjer je dosegel zlato plaketo s pohvalo v 2. težavnostni kategoriji.

Od kandidatov, pričakujemo:

● ustrezno glasbeno izobrazbo (prednost bodo imeli kandidati s končano glasbeno akademijo),

● zaželene izkušnje z vodenjem podobnih glasbenih sestavov,

● vizijo vodenja in razvoja godbe,

● vestnost, zanesljivost, prilagodljivost in dobre pedagoške sposobnosti.

Z izbranim kandidatom bomo sklenili avtorsko pogodbo za opravljanje dejavnosti vodenja orkestra za določeni čas. Delo dirigenta bo kandidat prevzel septembra 2016 ter ga opravljal v prostorih Gasilsko godbenega doma, Loče 21, 8257 Dobova.

Kandidate vabimo, da pisne prijave s kratkim življenjepisom, dokazili o izobrazbi, viziji vodenja in razvoja godbe ter kontaktnimi podatki pošljejo do vključno 27. julija 2016 na elektronski naslov ivan.kovacic37@gmail.com z navedbo »javni razpis – dirigent« oz. priporočeno na naslov:

KD Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi, Loče 21, 8257 Dobova (»javni razpis – dirigent«)

Kandidate, ki bodo ustrezali navedenim pogojem, bomo pozvali na osebni razgovor. Nato se bo vodstvo orkestra odločilo o izbiri najprimernejšega kandidata.

Neizbrani kandidati bodo bili v roku 8 dni po odločitvi vodstva KD Gasilskega pihalnega orkestra Loče pri Dobovi pisno obveščeni o tem, da niso bili izbrani.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na predsednika godbe na telefonsko številko 031/609-965 ali na elektronski naslov ivan.kovacic37@gmail.com.

Ivan Kovačič

predsednik društva